”Hyvää elämää”

TV-uutisissa voi kaikkien kauheuksien keskellä joskus tulla jotain hellyttävääkin. Eilen uutisissa kerrottiin siitä, miten nykylapsista jopa joka toinen saattaa elää satavuotiaaksi. Asia sinänsä on varmaan lapsesta vaikea ymmärtää, mutta jotain kiehtovaa siinä tuntui oleva. Tuon uutisjakson lopussa yksi lapsi sai kunnian sanoa terveiset kaikille Suomen sataviotiaille. Toki ymmärrän, että sanat olivat hänelle muiden antamat, mutta hänen lausuessaan: ”Hyvää elämää”, se tuntui tulevan sydämestä asti.

Jäin tuota kaikkea miettimään. Millaista on hyvä elämä? Varmasti se riippuu täysin vastaajasta, mutta uskon, että joitain asioita kuuluu kaikkien hyvään elämään… Ainakin koti, terveys, ravinto ja varmaan jotain tekemistäkin. Useimmat myös varmaankin toivovat hyvään elämäänsä merkityksellisen ihmissuhteen tai useampiakin.
Tänä päivänä voisimmekin miettiä, miten mahdollistamme mahdollisimman monelle ikäihmiselle kaivatun hyvän elämän. Se vaatii monia pieniä ja joitain isojakin asioita. Nyt vaan on aika toimia, sillä keskuudessamme on kovin paljon iäkkäitä, joiden elämä ei valitettavasti ole sitä hyvää elämää. Mitä juuri sinä voit asiassa tehdä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s