Kaksi mustaa

Minun keittiössä on kaksi tärkeää mustaa: aromipesä ja pöhötin (Air Fryer ihan noin virallisesti sanottuna). Kumpikin on käytössä.
Aromipesän ostin kesällä oikeastaan hetken mielijohteesta. Mutta, se on osoittautunut minulle hyväksi aparaatiksi. Erityisesti se on käytössä keittoruokaa tai (riisi)puuroa valmistaessani. Ja nyt, näillä sähkönhinnoilla se on näppärä apu sähkönsäästössä. Sitäpaitsi, jos tulee niitä ennakoituja pidempiä sähkökatkoja, aromipesä pelastaa. Kiehautus ensin trangialla ja sitten kiehuvankuumana ruoka kypsymään aromipesään. Näin saan lämmintä ruokaa vaikka sähköt olisivatkin poikki.
Pöhötin puolestaan on uusi hankinta. Kolmisen viikkoa ollut ja olen siitä oikein innoissani! Sinne vaan ainekset ja pöhötin käyntiin. Montaa pientä juttua olen jo kokeillut (eilen viimeksi lihapullat) ja huomaan, että ruoanlaitto ei enää olekaan ihan niin hankala juttu. Tämä laiska kokki kun ei välittäisi värkätä ruokajuttujen kanssa kauaa, vaan pitäisi saada helposti makoisaa. Niinpä kaikenmoiset helpot pöhötin-ohjeet ovat oikein tervetulleita…
Ja se musta väri on ihan muiden kuin mun valinta. Vaalea ois ollu mieluisampi, mutta toimivuus ja lopputulos kuitenkin ovat ratkaisevia tässäkin.

2 kommenttia artikkeliin ”Kaksi mustaa

  1. Muistan jo lapsuudestani tuollaisen aromipesän. Se ei ehkä ollut ihan saman mallinen mutta tarkoitus oli sama ja paljon meidän perheessämme käytössä. En tiennytkään että noita on vielä jostain saatavissa.
    Tuosta ”pöhöttimestä” olen myös kuullut ja monet käyttäjät ovat sitä kehuneet. Emme ole vielä sitä hankkineet mutta ehkäpä se vielä meidänkin keittiöön saapuu.

    1. Minä luin kesällä jonkun jutun noista aromipesistä ja hetken mielijohteesta lähdin naapurin kanssa Lahteen (!!!) hakemaan. Ei ollut Turussa saatavilla. En kyllä ole hetkeäkään katunut kummankaan ostoa.
      Minusta tuota aromipesää kannattais nyt monenkin harkita ajatellen sähkönsäästöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s