Miten ois, kuumaa kaakaota?

Näillä keleillä ihminen kaipaa kuumaa juomaa. Monelle se on kahvi, mutta josko tänään olisi oikea hetki nauttia kuumaa kaakaota… On nimittäin *Kuuman kaakaon päivä*.

Sattui tuossa silmiini juttu, jossa kerrottiin seitsemän (7) syytä, miksi tumma suklaa ja kaakao ovatkin terveellistä nautittavaa! Katso juttu klikkaamalla TÄSTÄ (aukeaa uudelle sivulle). Lyhyesti asia: laskee verenpainetta ja veren insuliinitasoa ja vähentää rasvojen hapettumista elimistössä. Kaakaon ja tumman suklaan flavanolit voivat edistää aivoterveyttä ja  paransi tarkkaavaisuus- ja muistitestien tuloksia. Tummaa suklaata nauttivilla todettiin myöspienempi sydän- tai verisuonitautitapahtuman riski ja 29 prosenttia pienempi aivohalvausriski ja 85%:n tumman suklaan todettiin vähentävän kroonisen väsymysoireyhtymän oireita.

En ole aikoihin nauttinut kuumaa kaakaota, mutta teema sai minutkin pysähtymään ja maistelemaan kylmyyden keskellä kaakaota. Tummaa ja vahvaa eikä mitään lisäjuttuja. Monihan laittaa esim. kermavaahtoa tai vaahtokarkkeja. Minulle kaakaon vahva maku on Se Juttu. Seuraksi kyllä kelpaa vaikka sitten itse tehdyt vohvelit.

2 kommenttia artikkeliin ”Miten ois, kuumaa kaakaota?

  1. Kaakaota en ole nyt kotona juonut mutta joskus automatkoilla pysähtyessämme kahvitauolle johonkin kahvipaikkaan. Koska en juo kahvia niin tilaan aina kaakaon.

    1. Minä juon pääasiassa kahvia, mutta välillä uskee kaakaon mieliteko. Sen on vaan oltava vahvanmakuista eikä niin makeaa, kuin useimmiten valitettavasti on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s