Kurkistus Niksikirjaan nr 55

Ruokavärjääntymät pois muovirasiasta

Tuliko säilytettyä ruokatavaraa muovirasiassa ja nyt rasia on saanut väriä ruoasta? Ei hätää! Laita rasiaan vähän vettä+astianpesuainetta+2 arkkia talouspaperia ja sitten kansi kiinni. Vatkaa rasiaa vähän aikaa, poista vesi ja paperi. Valmista.

Lehtikoteloilla järjestystä

Muovisilla lehtikoteloilla saa helposti järjestystä moneen paikkaan. Laita koteloon vaikka hedelmiä, esim. appelsiinit, sitruunat, omenat jne. Huomaa kuitenkin, ettei mitä tahansa hedelmiä pidä laittaa samaan koteloon! Siitä enemmän tietoa: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/ala-sailyta-naita-vihanneksia-ja-hedelmia-vierekkain-pilaantuvat-nopeasti/5989280

Tai käytä koteloa eteisessä paikkana villasukille tai lapasille. Kullekin omanvärinen kotelo, niin siltäkin osalta järjestys säilyy.

Koteloihin voit myös laittaa pieniä säilykepurkkeja hätäavuksi nopeaan ruokatarpeeseen.

Estä tölkin juomatulva!

Kun ollaan reissussa, moni ottaa juomatölkin mukaansa. Siinä kaiken keskellä tölkki hölskyy ja, jos sen siitä suoraan avaa, juomat vyöryvät yli laidan. Kokeilepa ennen tölkin avaamista naputella tölkin pintaa vähän eri kohdista ja avaa tölkki vasta sitten. Ei ole juomatulvaa edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s