Jokaisen on varauduttava…

Jokaisen on varauduttava tinkimään elin­tasostaan”…
Niin kehoittaa arvoisa valtiovarainministerimme. Pakko todeta, että kyllä nousi verenpaine ja päässä alkoi kiehua. Tällaisen viestin kertominen nyt, kun maailmantilanne on isoissa ongelmissa ja ihmisten hätä muutenkin suuri, on tuon sävyinen viesti jo piruilua kansalaisille. En ole tyhmä; ymmärrän, ettei kaikkea voi korvata ja ymmärrän, että valtiontaloudella on rajansa. mutta niin on pienituloisilla ihmisilläkin. Kun elämä jo ennen ”kaikkien tinkimistä” elää virallisen köyhyysrajan alapuolella, kuulostaa tuhoviestiltä kehoitus tinkimiseen. En oikein tiedä, mistä vielä voisi tinkiä. No, tuo 15v vanha auto kai se olisi. Sen jälkeen elän pysyvästi loppysyksystä kevääseen kotona, kun liukkaille ei voi näillä jaloilla lähteä. Mitä se sitten tekee henkiselle hyvinvoinnille, sitä voi vain arvailla. Ainakin se tekee lisää lääkärikäyntejä ja vaatii siis yhteiskunnalta palvelua (jota en ole reseptien uusimista -sekin netin kautta- lukuunottamatta tarvinnut puoleentoista vuoteen) ja tuo siis sinne menoja. Sinne pääsykin edellyttäisi taksia ja siihen sitten Kela-korvausta.

Miten tästä selvitään
Ihan oikeasti kysyn, miten tästä tinkimisestä selviävät ne, joiden tulot ovat nyt jo kriittisellä rajalla? Polttoaineiden hinnat ovat jo nyt taivaissa ja nousussa kovalla vauhdilla. Se nousu kertautuu kaikkialle, kun tavaroiden kuljetus maksaa, ihmisten kulkeminen (se pakollinen) maksaa, maailmantilanne sekoittaa tavaroiden saatavuutta ja ihmisten mielenterveys on ollut jo pari vuotta koetuksella pandemian myötä. Nyt on tarpeen löytää arvokkaita viisaudenkiviä kertomaan, miten tässä tilanteessa mennään eteenpäin ilman että osa kansasta putoaa kokonaan kelkasta.

2 kommenttia artikkeliin ”Jokaisen on varauduttava…

  1. Hyva kirjoitus!! Isot herrat eivat mieti mita suustaan paastavat!! Joskus tulee mietittya miten tasta eteenpain jos viela hinnat + muut nousevat enemman kuin nyt ovat nousevat

  2. Valitettavasti näyttää, että hintojennousu vain kiihtyy. Sen myötä tulee kyllä monelle isoja ongelmia. Suomessakin on varsin paljon väkeä, joka elää nyt jo kipurajalla. Ei voi ajatella, että jatkossa yhä useampi miettii esim. sitä, ostanko ruokaa vai ne lääkärin määräämät lääkkee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s