Lainamummi ja -vaari

Elävä kirjasto
Törmäsin netissä juttuun elävästä kirjastosta. Tutkailin sitä sitten vähän enempikin ja tajusin sen olevan aina ajankohtainen ja loistava idea. Elävä kirjasto on saanut alkunsa Tanskassa ja sitä on toteutettu monissa, myös Suomessa. Suomessa asiaa hallinnoi Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ja toiminnan nimi on rekisteröity. Muutenkin sille on aika tarkat ohjeet ja koulutus yms. Tuohon löytyy lisätietoa mm. https://nuorisoala.fi/palvelut/yhdenvertaisuus/elava-kirjasto/

Mutta, ideaa voisi muokata myös seniorikansalaisia ajatellen!
Seniorikansalaisia voisi ”lainata” juttuhetkiin sovittujen ohjeiden mukaisesti. Esim. eläkeläisjärjestöt, seurakunnat ym. tahot voisivat järjestää pienen yhteisen opastuksen lainattavaksi ilmoittautuville. Siinä sovitaan tarvittavat seikat, esim. lainan pituus ajassa, mahdolliset juttuaiheiden rajaukset, toimenpiteet, jos juttu ei toimi jne. sekä järjestävä taho järjestää paikan lainalle. Sekä tietenkin hoitaa ilmoittelun asiassa.
Tästä voisi kehittyä aivan mahtava täydennys toimintoihin ja iso ilo ja jopa apu monille iäkkäämmille. Lainaaja voisi sitten olla melkein mistä ikäryhmästä tahansa, sillä senioreilla on kyllä kerrottavaa varmaan joka ikäryhmään kuuluvalle.
Toteutuneista lainoista pidetään kirjaa (esim. sukupuoli, ikä / ikäryhmä, aihe jne.), jotta saadaan tietoa, millaiset asiat kiinnostavat ym.

❓❓ Mikä taho tarttuisi asiaan ❓❓

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s