Entä, jos Facebook sulkeutuu?

Meta uhkaa!

Uutisissa kerrotaan Metan (ent. Facebook) uhkaavan sulkea palvelunsa Euroopasta! Syynä sanotaan olevan EU:n tiukennukset yksityisen tietosuojaa koskien. Sopua hierotaan, mutta aika kovat ovat vastakkainasettelussa aatokset.
EU haluaa, että Euroopassa asuvien käyttäjien tiedot pysyvät Euroopassa. Meta haluaa, että kaikkien käyttäjien tiedot saavat olla Yhdysvalloissa. Kyse on isosta asiasta kummallekin! Tietoturva on hyvin olennainen asia kaikille ja Metalle mainosdollarit ovat tärkeitä. Kumpi antaa periksi?

Entä, jos…

❓❓ Entä, jos EU pitää päänsä ja Fb tosiaan laittaa Euroopassa kiinni niin Facebookin, Instagramin kuin WhatsApp’nkin. Mitä vaihtoehtoja sitten oikeasti on aktiiviselle yhteydenpidolle? Jokainen tietysti valitsee itse, mikä on itselleen hyvä, vaan minun valinta on: MeWe ja Signal. MeWe on yksityisyydestä huolehtiva, mutta muuten Fb:n kaltainen palvelu. Se on nykyisin yhä suurelta osin englanninkielisten käytössä, mutta suomalaisiakin on. Toivottavasti jatkossa enemmänkin. Signal on yksityisyyttäsi suojaava pikaviestin, joka toimii erinomaisen hyvin. Instagramille en tarvitse korvaajaa, koska se on minulle jo nyt kuollut paikka. En vaan jaksa joka paikassa olla aktiivinen ja kuvia näen ja jaan muualla riittävästi.

🤔 Vielä nyt tässä on kyse uhkauksesta neuvottelujen ollessa käynnissä. On kuitenkin hyvä valita ajoissa itselleen sopiva vaihtoehto, jos uhkaus toteutuu. Samalla valittu vaihtoehto toimisi silloin, kun Fb:ssä tai noissa muissa on ongelmia toimivuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s