Ei päivystykseen, vaan päivystäjä kotiin

Olisipa hienoa, jos tämä yleistyisi: Espoossa päivystysruuhkaa on pienennetty onnistuneesti Liikkuvan sairaalan LiiSan avulla. Ajatus on vähentää ruuhkaa päivystyksessä sillä, että potilas saa päivystäjän kotiinsa. Uutisen mukaan tulokset ovat olleet erinomaisia. Huomionarvoista on sekin, että hoibakotien potilaista 92% ion saanut avun hoivakotiin menemättä päivystykseen! Tämä 92% on pois jonottamasta päivystyksessä.
Tulee mieleen aika, jolloin lääkärit tekivät kotikäyntejä…

Uutinen löytyy: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/potilas-ei-mene-paivystykseen-vaan-paivystys-menee-potilaan-luo-espoon-liikkuva-sairaala-liisa-taman-paivan-ehdoton-trendi/8334144#gs.m82fvu

4 kommenttia artikkeliin ”Ei päivystykseen, vaan päivystäjä kotiin

    1. Olisiko tässä se monen kaipaama mahdollisuus myös yhteistyölle julkisen ja yksityisen hoidon välillä?

  1. Olisipa tosi ihana juttu! Juuri sellaisille, joiden on vaikeaa ensinnäkin hankkiutua päivystykseen ja toisekseen jaksaa odottaa siellä. Kotona on ihan eri juttu. Samalla lääkäri näkee kotiolot ainakin jollakin tavalla.

    1. Juuri tuo kohtuuton odotusaika päivystyksessä on kamalaa. Tulee mieleen päivä, kun ”vain” 8h odotin todella tuskaisena pääsyä lääkärille ja lopulta tuli lääkärillekin kiire ja minä suoraan leikkauspöydälle. Jos olisin päässyt aiemmin, olisi päästy paljon vähemmällä (tähystyksellä, nyt iso avohaavaleikkaus).

      Minusta tässtä on yksi niitä terveydenhoidon muotoja, joita kannattaisi kehittää laajalti. Sopii tuonne soteen hyvin.Toki tämä(kin) sitoo varoja, mutta niin tekee muukin päivystys. Sitäpaitsi, uskon, että tämä voisi -ainakin jonkin verran- auttaa hoidon aloittamiseen aiemmin. Sillon itse hoito söisi vähemmän niitä varoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s