Nyt ostetaan oma saari tai maata

Oma saarihan se toki pitää olla… ja hienot naapurit. Mieluiten rikkaat ja tunnetut.
Mikä parasta, sinne mennessä ei tarvitse nostaa peffaa penkistä!
Jos et halua saarta, ostatkin sitten komean palstan (samoilla toiveilla varmaankin?) ja teet siitä ihan ikioman haavemaasi. Rahaa toki pitää olla aika reippaasti, mutta eikös sitä paineta paljon…

Meta tahtoo sinutkin maailmaansa
Nyt siis tämä Meta (ent. Facebook, tulevaisuudessa ties mikä, kun nyt ensin oikeuslaitos päättää, onko koko Meta esitetyssä muodossaan laiton) haluaa kaiken maailman virtuaaliseksi. Rakennetaan oma hahmo kaikkineen, ostetaan maat ja mannut, toteutetaan elämä kaikilta mahdollisilta osiltaan virtuaalisena. Ei tarvitse lähteä oikeasti mihinkään, kunhan vaan budjetti riittää kaiken tuomiseen sinne omaan Meta-maailmaan. Kaupat, erilaiset maat (mitä sitä nyt matkustamaan… ympäristökin säästyy…), pidetään konsertit, teatterit, leffat, bileet… kaikki vaan virtuaalisesti. Niin ja tietenkin koulut ja työpaikatkin
Kaverit kohdataan virtuaalihahmoina mikä olisi tietenkin pandemian aikana turvallista. Suuria ovat nämä Meta-maailman luojien suunnitelmat – eikä rajoista ole hajuakaan.

Entäs Second Life?
Tulee muuten mieleen 2003 julkaistu Second Life-virtuaalimaailma. Siellähän oli paljon tuota samaa. Oli suomalaisilla yrityksilläkin oma maansa Second Lifessa ja yliopistoilla omat luentosalinsa. Second Life tarjosi (tarjoaa?) monenlaisia mahdollisuuksia niin hyvässä kuin pahassakin. Suosio Suomessa ei kuitenkaan noussut huippuun. Veikkaan osasyyksi kieltä (ei löydy suomenkielisenä) ja monimutkaisuutena alkuunpääsyssä. Jos tuo kiinnostaa enemmän, perusteellinen ohjepaketti löytyy pdf-muodossa: https://eoppimiskeskus.fi/wp-content/uploads/2012/08/sl_perustaidot_avo.pdf

Hohhoijaa!
Ei ole suuria suunnittelevien mieleen tullut, että kovin monella on jo nyt väsymys koko virtuaalimaailmaan. En minä epäile, etteikö tuokin jossain muodossa tulevaisuudessa ole käytössä, mutta kyllä ihminen kaipaa toisen todellista kontaktia, kosketusta, yhdessäoloa ilman laitteita. Myös todellisuus luontoon pääsyn osalta on monelle tärkeä ja virtuaalimaailmalla on aina omat rajoitteensa käyttäjien osalla.
Toki joillekin tämäkin on varmaan ihana mahdollisuus ja sellainen todellisuus, jossa voi elää muunlaisen elämän ollessa syystä tai toisesta rajoitettua. En kuitenkaan usko, että tämä olisi Metan kohderyhmää ja taustalla olevana merkittävänä asiana. Pääsy varmaan tulee olemaan maksuton tai minimimaksulla ja sitten kaikesta muusta maksetaan. Niinhän sitä rahaa noissa kuvioissa tehdään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s