Mihin voi uskoa?

Mihin ihmeeseen nyt voi oikein uskoa? En minä vaan tiedä, mutta ihmettelen kyllä.

Kun seuraa uutisia, yks jos toinenkin perustaa päätöksensä ”asiantuntijalausuntoon”. Mutta, ne asiantuntijalausunnot tuntuvat olevan jopa täysin päinvastaisia riippuen siitä asiantuntijasta.
Miten sitten ennenkokemattomasta ja kaiken aikaa muuttuvasta pandemiasta voidaan antaa oikeita ja selkeita ohjeita, kun asiantuntijoiden lausunnot ovat jopa ristiriitaisia? On hemmetin helppo huutaa ja vaatia ratkaisuja, mutta ratkaisuilla tulee olla joku perustakin. Jos tänään asiantuntija A sanoo: ’Täyssulku kuukaudeksi’ ja illalla asiantuntija B sanoo: ’Yhteiskunta kokonaan auki heti’ – kumman lausunnon mukaan sitten tulee päätös tehdä?
Tämä kaikki tuli tänään mieleen, kun uutisissa kerrotaan monen maan lyhentäneen koronakaranteenin aikaa, koska asiantuntijoiden mukaan omicronin tarttumisaika on lyhyt. Samaan aikaan tänään kerrotaan uutisissa, että koronan omicron-version tarttumisaika ei olekaan lyhyempi, vaan useamman päivän oletettua pidempi. Siis, onko lyhyempi vai pidempi? Kumpikin tieto perustuu taas asiantuntijoiden lausuntoihin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s