Skoottereissa tulevaisuus?

Siinäkö se on tulevaisuuden kulkupeli?

Ei, ei kyse ole mistään tavallisesta skootterista, vaan mm. Ranskassa kehitetään vedyllä käyvää skootteria. Eikä se olisi nykytapaan edes tankattava, vaan siinä olisi limsapullon kaltainen pullo, jossa on vetyä. Tämä vetypullo sitten vaan sille suunniteltuun tankkiin ja keston sanotaan olevan 250km. Vetypulloja on ajatus saada myyntiin limsapullojen ym. tapaan erilaisista automaateista ja monista liikkeistä.

Ongelmiakin on

Homma varmaan toimii siellä, missä lämpötilat pysyvät kohtuullisina, eikä lumi ole haittana kulkemiselle. Mutta, vety on herkästi syttyvää ja palaa todella rajusti. Miten esim. kolaritilanteissa voidaan varmistaa, ettei vetypullo hajoa ja roihahda rajusti? Tämähän on yksi syy siihen, ettei vedystä ole tullut autoille vaihtoehtoista polttoainetta.
Jos sitten saataisiin todella kestäviä pulloja ko. tarkoitukseen, miten hoidetaan pullojen kierrätys? Muussa tapauksessa yhdestä ongelmasta (ilmansaaste) pääsy tuo toisen (pullot). Vetypullot pitäisi voida kierrättää uudelleentäytettäviksi.

Mikä tahansa

Minusta mikä tahansa vaihtoehto on kokeiltavissa ja tutkittavissa. Vaikka juuri nyt vaaditaan sähköautoja ja muita sähköisiä kulkupelejä, eivät ne ole ongelmattomia. Nyt tarvitaan ”Pelle Pelottomia” kehittämään aivan uusia ratkaisuja. Sellaisia varmaan on, kunhan ne löydetään.

Uutinen aiheesta löytyy: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/f3869b77-412b-4429-98fb-da303d6ef8c1?ref=ampparit:44e5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s