Kohta tulee kielto?

Tuoko kiristys kieltoja?
Pitäisikö nyt jo huolestua? WHO on julkaissut kiristetyt ilmanlaatua koskevat ohjearvonsa. Suomessa suurimmissa kaupungeissa ongelmana ovat liikenteen päästöt, mutta myös katupöly. Lisäksi puun pienpoltto on ongelmana. Uutisessa kyllä todetaan, että ”pienhiukkasten ja otsonin pitoisuuksiin tosin vaikuttaa vahvasti kaukokulkeutuminen, ja näiden pitoisuuksien alentaminen on mahdollista vain Euroopan laajuisilla ja globaaleilla päästörajoitustoimilla.”

Puun poltto ongelma?
Puun pienpolton sanotaan olevan ongelma, koska se aiheuttaa savukaasupäästöjä ja ties mitä. Asiasta kirjoittaa mm. Valvira.
Suomessa on tosipaljon koteja ja mökkejä, joita lämmitetään puulla. Mikä on näiden tulevaisuus? Se on iso kysymys, johon on turha sanoa, että sähkö ratkaisee asian. Kodeissa voi olla myös takka ja puilla lämmitettävä sauna. Kieltoja noille on jo väläytelty…

🔥 Mutta, entä nuotiot?
Ihmiset ovat kautta aikain retkillä valmistaneet syötävää ja kuumaa juotavaa tulilla. Tulillaolo on myös monelle henkisen latautumisen paikka! Olen kyllä kauan ihmetellyt, miksi parin makkaran paistoon tai kahvipannullisen keittämiseen tarvitaan suuri nuotio. Pienemmälläkin asia hoituu ja lämpöäkin saa taukoa ajatellen. Minusta risukeitin on todella kätevä, edullinen ja luontoystävällinen. Ja sillä hoituu kyllä niin makkaranpaisto, kahvinkeitto kuin vaikka ruoan valmistuskin.
Asioilla on monta puolta!

🤔 Minusta kaikkea ei voida kieltää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s