Halauksella on väliä

Halauksia on niin monenlaisia…

”Halaamista esiintyy ihmisillä rakkaus- ja ystävyyssuhteissa sekä erilaisten onnistumisen hetkinä. Jälkimmäisessä tapauksessa myös toisilleen vieraat ihmiset saattavat halata toisiaan.” (Wikipedia)
Halauksen kestolla on brittitutkijoiden mukaan merkitystä. Pidempi halaus – 5–10 sekuntia kestävä – tuotti enemmän positiivisia vaikutuksia kuin lyhyempi rutistus. Samassa tutkimuksessa todettiin, ettei käsien asennolla näytä olevan vaikutusta.

Ketä vaan halataan?

Nykyisin puolituttujen ja jopa tuntemattomienkin halaaminen on yleistä. Kaikki vaan eivät siitä pidä. On myös syytä muistaa erilaiset kulttuurit, sillä kaikkialla vieraiden ihmisten halaaminen ei ole sopivaa.
Minä kuulun niihin, joille ainakin tuntemattomien ja osin puolituttujenkin halaus on vähän vaikea asia. Kai se oma reviiri tulee siinä ylitettyä ainakin osittain luvatta. Kuitenkin läheisten kesken halaus on merkittävä ja voimaannuttava asia. 🤗

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s