Kierteessä ollaan

Olin niin aatellut pitää turpani kiinni tässä asiassa, mutta…
nyt vaan ei pysty. Tämä himskatin korona sekoittaa maailmanmenoa oikein kunnolla. Tänään on Suomessa sitten tartuntojen ennätys, 1406 tartuntaa. Se nyt on vaan niin, jotta kun rokottamattomia on satoja tuhansia ja ensimmäisinä rokotteen ottaneiden rotuksen teho hiipuu, niin pulassa ollaan. Samaan aikaan on pikkujoulujen huippu menossa…
Jouluksi saadaan tällä menolla kovat rajoitukset. Taitaa monen suunnittelemat sukujoulut jäädä tänäkin vuonna vain suunnitelmaksi.

Mitä voisi tehdä?
Jos sitä koronarokotusta ei halua ottaa, pysyköön kaukana kaikista muista❗ Millä oikeudella rokottamattomat saavat hillua vapaasti tartuttamassa muita? Nythän sairaalahoidossa olevista suurin osa on juuri tätä rokottamatonta porukkaa.
Sitäpaitsi, nämä rokottamattomat (siis ne, joilla ei ole terveydellistä syytä kieltäytyä tai ne, joilla ei ole vielä ollut mahdollisuutta ottaa rokotus… vrt. lapset) kuluttavat yhteisiä varojamme sairaalahoidossa, vaikka ovat itse merkittävältä osalta vaikuttamassa sairaalahoidon tarpeeseensa. Lasku vaan perään!
Minusta on myös hemmetin väärin, että ollaan tilanteessa, jossa valmistaudutaan ajamaan alas muiden leikkaus- ym. hoitoa tämän porukan takia. Eri asia ovat ne, jotka ovat joutuneet / joutuvat sairaalaan, vaikka ovat rokotuksen ottaneet.

Eteenpäin
Tämä virus kehittää kaiken aikaa uusia muotoja ja se ei tiedä hyvää. Haave pitkään aikaan paluusta ns. normaaliin on kyllä aikamoista toiveunta. Kaikesta huolimatta on koottava voimat ja mentävä eteenpäin niillä mahdollisuuksilla, joita meillä on.
Samaan aikaan voi ja tulee lisätä elämää helpottavia palveluja ja kehittää uusia keinoja, joilla ongelmia voidaan minimoida! Digimaailma tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta emme saa unohtaa niitä, jotka eivät elä digimaailmassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s