Voi mahoton!

Kyllä taas tuo uutismaailma sai aikaan muutaman ylimääräisen sydämenlyönnin… 🤔

🔥 Uutisissa kerrotaan, jotta yli puolessa tulipaloissa on havaittu, että asunnossa joko ei ole ollenkaan tai on, mutta vanhentunut, toimimaton tai väärin asennettu palovaroitin. Tai sitten niitä on liian vähän tilaan nähden. Kuitenkin lain mukaan palovaroitin on pakollinen ja sen kunnosta on huolehdittava!
(kts. https://www.verkkouutiset.fi/perati-puolet-asunnoista-vailla-toimivia-palovaroittimia/#1b5eba0d)

❌ Microsoft haluaa kaikki Windowsin käyttäjät käyttämään Edge-selainta. Se nyt ei yllätä, mutta, nyt on havaittu, että Widows11 tuo eteen ongelman: Microsoft ”korjaa ongelman”, jos se havaitsee toisen selaimen olevan oletuksena! 😡
Minusta aikuisella tulee olla tässä asiassa valinnanvapaus. On olemassa selaimia, jotka toimivat monen tarpeisiin Edgeä paremmin. Sitäpaitsi, pakottamalla ei hyvää saada aikaan.
(https://www.tivi.fi/uutiset/tv/ece0878b-e3ea-44f7-9122-0c12529b92e3?)

🚗💰 Polttoaineiden hinnat kohoavat nyt siihen tahtiin, että pian on pakko lopettaa se vähäinenkin liikkuminen. Julkiset eivät ole ratkaisu kaikkialla! Kävely tai pyöräily ei myöskään ole mahdollisuus kaikille. Kahden euron litrahinta on paikoin jo saavutettu. Mahtaa nyt autoilunvastustajilla olla hymy herkässä. 😣
Onko arvon päättäjillä tullut mieleen se, että polttonesteiden hinnat vaikuttavat lähes kaikkeen elämiseen liikenteen ulkopuolellakin?! Ihmisiä ja tavaroita (kauppa!) on liikutettava. Asuntoja on lämmitettävä. Jokainen lisäsentti polttoaineiden hinnoissa kertautuu muualla. Hintakysymys laukaisee myös palkkaneuvotteluissa ongelmia…
Moni sanoo, jotta: ”Hanki sähköauto”. Sallikaa mun nauraa! Mun eläkkeellä sähköauton hankintaan tarvittais monta vuotta ilman mitään muita (elämisen)kuluja! Sähköautojen latauspisteitä löytyy toistaiseksi aivan liian vähän, jos ajatellaan koko maata. Entäs, miten latauspisteissä toimitaan ruuhkaisina aikoina; esim. joulu-, juhannus- ym. ruuhka-ajat?

⚡ Mä myös ihmettelen sitä, mistä sitä sähköä saadaan tosipaljon lisää, kun nyt jo ajoittain tuntuu tekevän tiukkaa. Koskia ei saa valjastaa, tuulivoima on rumaa ja ties mitä, aurinkopaneelitkin ovat rumia, eikä niissä riitä ympärivuotisesti tehoa. Maalämpö on liian kallista (asennusvaihe). No, onhan ydinvoima! Aiemmin Vihreät vastusti ydinvoimaa jyrkästi, vaan nytpä ydinvoiman vastustaminen putosi pois puolueen periaateohjelmasta.
Tarkennus: nuo ilmaisut eivät ole mun mielipide, vaan perustelu, jolla ko. asiaa vastustetaan.

🤔 Mä vaan niin ihmettelen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s