Raju otsikko, mutta totta


Katkeruus on hidas itsemurha.”

Otsikko on raju ja herättää ensin vastalauseita. Kun lukee otsikon alla olevan jutun – https://anna.fi/havaintoja-parisuhteesta/katkeruus-on-hidas-itsemurha/ – , asiasta tulee helpostikin samaan lopputulokseen.
Jutussa lähdetään liikkeelle parisuhdeasioista, mutta olen vankasti sitä mieltä, että katkeruus missä tahansa asiassa on samaa, ”hidas itsemurha”. Usein katkera ihminen ei edes itse tajua, miten syvästi katkeruus syö ihmistä. Joskus tulee mieleen, mistä katkera ihminen saakaan sen kaiken voiman, minkä hän sitten tuhlaa katkeruudelleen…

Some hehkuu punaisena katkeruutta

Minusta on aivan käsittämätöntä se katkeruuden määrä, mihin somessa törmää. Se on jopa pelottavaa, koska usein yksi katkera viesti saa seurakseen kymmeniä, jopa enemmän samaa sarjaa olevia viestejä. Onko sitten ihme, että niin moni kokee voivansa huonosti aktiivisen somekauden jälkeen?!
On aika surullista, että usein positiiviseen viestiinkin tulee katkeria kommentteja ja usein se alkuperäinen viesti jää unhoon, kun aina vaan uusi katkera viesti jatkaa sarjaa. Tiedän monen vähentäneen somen käyttöään, koska katkeruuden vallatessa yhä enemmän alaa, muu viestintä hukkuu sen alle. Kaikki eivät kuitenkaan halua omasta elämästään hidasta itsemurhaa…

Voiko asialle tehdä jotain?

Mielestäni kyllä ja ei. Aina on, ja valitettavasti tulee olemaankin, ihmisiä, joiden elämässä katkeruus on etusijalla. Syitä voi olla monia, enkä ala niitä eritellä. Kuitenkaan katkeruus ei auta yhdessäkään niistä!
Samaan aikaan me voimme olla reagoimatta. Kun emme jää siihen katkeruuskeskusteluun mukaan, se lopulta jää vain katkerien ihmisten keskusteluksi. Jossain kohdassa hekin väsyvät siihen. Toivottavasti.
Minun ratkaisu on, jos käytetty palvelu mahdollistaa, hiljentää ko. henkilö. Valitettavasti sillon menee hänen muutkin viestit ohi. Tai sitten vaan ohitan heidän viestit. Pahimmillaan olen estänyt kokonaan sellaisia viestijöitä, joiden olen kokenut tuovan sen pahan olonsa minunkin elämään. Katkeroituminen ei ole koskaan ratkaisu…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s