Kateellinen?

Voi ihmetyksen kummastus tuota kateuden määrää! 🥴 Tänään on julkistettu suomalaisten verotiedot. Niiden, jotka eivät ole niitä salanneet (saaneet salata). Tähän sopii hyvin se, että tänään on *Kansallinen kateuspäivä*.

⏰ Kun katsoo päivän uutislistauksia, valtaosa uutisista keskittyy kansalaisten verotietoihin. Kerrotaan mitä erilaisempien ryhmien eniten tienanneista, kerrotaan kuka sai paljonkin tuloja ja maksoi veroja minkä verran. Mätkyjenkin määrää kerrotaan.

Mitä tästä julkaisemisesta seuraa?

🔎 Kurkkaapa someen, niin tiedät. Käsittämätöntä kielenkäyttöä suoraan henkilöön kohdistettuna. 😫 Koko kateuden laajuus paljastuu hetkessä. Mielenkiintoista se, että yritysmaailmaan ei kohdistu läheskään samaa kateellisten panettelua kuin julkishallinnossa työskenteleviin. Julkishallinnon väen koetaan saavan liikaa palkkaa työhönsä nähden. Aika moni kuitenkin myös toteaa, ettei todellakaan suostuisi jatkuvaan piinapenkkiin ja henkilökohtaiseen mollaamiseen nykypäättäjien palkalla.

⚠ Kansallisena kateuspäivänä todetaan kuitenkin virallisessa uutisoinnissa, etteivät nyt julkistetut verotiedot kerro koko totuutta. Ei tietenkään, koska osa tulonsaajista saa (miksi?) salata tietonsa. Ei myöskään siksi, että tiedoissa näkyy vain ilmoitetut tulot ja maksetut verot, mutta ei esim. lainoja tai muita maksuvelvotteita. Niilläkin kun on kokonaisuuden kannalta merkitystä.

🛑 Minä kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä tämä verotietojen julkaiseminen tulee lopettaa välittömästi. Tietojen totuusarvo muille on olematon, mutta kateuden määrää se kasvattaa rajusti. Minusta nyt tämän julkaisun tekemiseen kaikkineen käytetyt varat voisi tuloksekkaammin käyttää ns. harmaan talouden kitkemiseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s