Nautiskellaan riippumatossa

Tänään on *Riippumattopäivä*.

Wikipedia kertoo: ”Riippumatto on kankaasta tai verkosta tehty, kahden pidikkeen väliin ripustettu makuualusta. Yleisen käsityksen mukaan riippumatto on kotoisin Väli-Amerikan mayoilta suunnilleen tuhannen vuoden takaa, mutta se on keksitty myös itsenäisesti Euroopassa keskiajalla. Riippumatot ovat olleet perinteisesti suosittuja nukkumapaikkoja laivoilla, koska riippumatto liikkuu laivan liikkeen mukana eikä nukkuja pääse näin ollen putoamaan lattialle.”

Riippumatto tuntuu erityisesti tänä vuonna nousseen suureen muotiin. Se onkin monipuolinen varuste! Riippumatto sopii hyvin rentoon oleiluun, mutta myös yöpymiseen ulkona. Riippumatto on myös ekologinen tapa majoittua.

❓❓ Millaisia kokemuksia sinulla on riippumatosta? Oletko yöpymistä kokeillut?

🦢 Minun varhaisin kokemukseni on lapsuudesta siltä kesältä, jonka vietin isän vanhempien huvilalla. Muistan vieläkin vihreä-oranssi-raitaisen riippumaton. Siinä oli ihana loikoilla, mutta siitä oli vaikea päästä pois.
Myöhemmin olen yöpynytkin riippumatossa, jonka ylle viritin hyttysverkon tarpin (laavukangas eli erätoveri) tapaan suojaksi ötököiltä. Sillon vielä selkä kesti moisen; nyt se jää haaveeksi. Ulkona kuitenkin uni maistuu parhaalta…

3 kommenttia artikkeliin ”Nautiskellaan riippumatossa

    1. Minä olin nuoruudessa innokas telttailija. Työnikin mahdollisti monet telttayöt. Sittemmin on tullut tuota krämppää ja telttailu on jäänyt. Sieltä kun pitäs päästä ylöskin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s