Piknikille

Tänään on *Piknik-päivä*.

Wikipedia kertoo: ”Piknik (kirjoitetaan joskus myös piknikki) eli eväsretki on huviretki, johon olennaisesti sisältyy eväiden syöminen ulkona. Suomenkielisen sanan takana ovat englannin picnic, ranskan pique-nique ja saksan Picknick. Ranskan sana on alkuperäsana.”

Moni muistaa varmaan lapsuudesta päivät, joina otettiin mukaan jonkinlaiset eväät ja ne nautittiin ulkona. Eväät olivat usein vaatimattomat, mutta juhlavaa olikin se ulkona niiden nauttiminen.

❓❓ Millaisia piknik-muistoja sinulla on?

🦢 Minä muistan lapsuudesta oikeastaan kolmenlaisia piknik-muistoja.
☕ Ensimmäinen nyt ei ihan piknik ollut, vaan nautittiin kahvit heinäpellolla. Muistan yhä sen hetken, kun rakas Mummini tuli koreineen heinäpellon laitaan. Mukana hänellä oli kahvia (ah, sitä tuoksua!) ja lämmintä pullaa.
🥤 Toinen piknik-muisto liittyy toiseen Mummoon ja heidän kesäpäivän kahvihetkeen ulkona huvilan pihalla. Lapset eivät saaneet kahvia (mikä pettymys!), vaan ällömakeaa punaista limsaa. Minä en edes lapsena pitänyt limsasta, joka muiden mielestä oli parasta, mitä lapsi voi saada… Tarjolla oli aina myös kuivakakkua ja keksejä. Jotenkin se oli niin hienoa…
☕ Kolmas piknik-muisto vie takaisin Mummini luo. Lauantaisin Mummi leipoi hiivaleipää ja pullaa. Kun leipomukset olivat valmiit (ja uunipuuro uunissa), otettiin eväät ja huopa ja mentiin pihalle kahville. Yhä palaa mieleen se lämpimän hiivaleivän maku. Sitä makua muistuttaa Tampereen Rievä, jota ostan, jos sitä on saatavilla.
🔥 Myöhemmin sitten suuri osa piknikeistäni liittyy elämään tulilla. Niitä hetkiä ei voi mikään korvata. 🏖 Kuten ei niitäkään, kun erilaisilla rannoilla on istuttu -joskus jopa tuntikausia- jutellen ja nauttien eväitä. 💚

*Piknik on elämys, jonka toteutus vaatii vain tahdon toteuttaa se.*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s