Tapakset sopivat kesään

Tänään on *Maailman tapas-päivä*.

Wikipedia sanoo: ”Tapakset ovat espanjalaisessa ruokakulttuurissa alkupaloina tai viinin seuraksi tarjottavia pikkusuolaisia. Tapaksen ideana on, että ruoka koostuu suupaloista, joita syödään käsin. Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan yleensä ennen lounasta tai illallista tai yhä useammin myös sen korvikkeena.”

Tapakset ovat hyvä mahdollisuus antaa ruokailijoille valinnanvapaus. Kukin ottaa sitä suolapalaa, mikä itselle tuntuu parhaalta. Kesäpäivänä varsinkin tapas voi korvata koko aterian, sillä tapas-pöydän valikoima on yleensä monipuolinen. Vaikka Wikipedia mainitsee, että tapas-suupalat syödään käsin, se ei kyllä nykyisin pidä aina paikkaansa. Tapas voi olla myös pieniä annoksia mitä erilaisempia ruokia.
Jos kaipaat vinkkejä, hakukoneelle vain ”Tapas” ja tarjontaa riittää. Vinkiksi vaikkapa nämä: https://yhteishyva.fi/tapas ja https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/tapas-antipasto-ja-meze-ruokahalun-herkulliset-herattajat

❓❓ Oletko sinä nauttinut / valmistanut tapaksia? Jos kyllä, millaisia?

🦢 Minun ensikokemus tapaksiin tapahtui vuosikymmeniä sitten työmatkalla Espanjassa. Eteemme tuotiin valtava määrä pieniä kippoja, joissa oli mitä erilaisempia pieniä suolapaloja nautittavaksi sikäläisen punaviinin kanssa. Siitä jäi kyllä suuri rakkauteni tapaksiin, sillä se valinnanvapaus on minusta niin arvokas asia. Tapas voi olla joka kerta vähän erilainen aina vuodenajan ja syöjien mukaan. 😋

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s