Kitara rannalla

Tänään on *Kitara rannalla-päivä*.
Luulen, että aika monella on mukavia muistoja rannoilta ja rannoilla olleilta nuotioilta, joissa on väkeä ilahdutettu kitaramusiikilla tai kitaran säestyksellä laulamalla.

❓❓ Onko sinulla muistoja aiheeseen liittyen?

🦢 Minulla on nuoruudesta paljon muistoja illoista ja öistä nuotiolla kitaraporukan kanssa. Norjassakin aikanaan paljon ihania aikoja veden äärellä nuotiolla, kun Tärkeä Ihminen soitti kitaraa ja lauloi…
Yksi minua syvästi koskettava muisto on parikymmentä vuotta sitten matkani Hawaiille! Olin siellä serkkuni ja hänen miehensä kanssa. Myöhään illalla, kun he jo olivat menneet nukkumaan, lähdin rannalle. Siellä oli ryhmä nuoria aikuisia (tai, en mä heidän ikäänsä sen enempää aatellu), jotka lauloivat. Yhdellä oli kitara ja yhdellä ukulele. Jäin kauemmas kuuntelemaan ja he pyysivät minut mukaan! Siinä juteltiin vähän (= kerroin Suomesta, josta kukaan heistä ei tiennyt mitään), mutta ennenkaikkea he lauloivat ja soittivat.  Olin siellä kahtena yönä. Kun kerroin lähteväni seuraavana päivänä, he lauloivat minulle Aloha-Oe eli Farewell…  Yhä vielä se saa minulle kyyneleet silmiin. Jotenkin vaan siellä koin sellaista yhteyttä tuntemattomien kanssa, ettei sitä usein koe.
Alla videolla tunnelma Hawaiilta


Jos video ei näy, katso: https://www.youtube.com/watch?v=iv9gdeBCAF0

Laitan tähän myös suosikkiversioni samasta laulusta Sissel Kyrkjebo’n laulamana.


Jos video ei näy, katso:  https://youtu.be/UOwNBP_B1xo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s