Pyöräilemään!

Toukokuu on *Pyöräilykuukausi*.

”Pyöräily (myös polkupyöräily) tarkoittaa polkupyörän käyttämistä kulkuneuvona liikenteessä, huvi- ja retkiajelussa tai kilpaurheilussa. Tavanomaisten kaksipyöräisten polkupyörien lisäksi pyöräily tarkoittaa myös kuormapyörien, nojapyörien, yksipyöräisten ja vastaavien lihasvoimalla liikkuvien kulkuneuvojen ajamista.” Määritelmä on Wikipedian.

Hyötyvinkkejä aiheesta löydät:
https://kuntoplus.fi/treeni/pyoraily
https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/pyorailykypara

🦢 Minä pyöräilin aiemmin paljonkin. Aikanaan, vuosikymmeniä sitten, pyöräilimme porukan kanssa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja takaisin. Se oli ikimuistoinen reissu! Kauniita maisemia, aurinkoa, hellettä, vesisadetta, kovaa tuulta, mutta erityisesti hyvä yhteishenki ja paljon hauskaa yhdessä. 🚲😎
Nykyisin minulla ei edes ole pyörää. Joskus olen ajatellut, että tuollainen kolmipyöräinen, mutta sähköavusteisena, olisi aika mukava. Sillä voisi tehdä vähän pidempääkin reissua ja kuljettaa helposti mukana vaikka välineet tulille (esim. puita), Ovat vaan aika arvokkaita.
Sitä olen ihmetellyt, miksi noita aikuisten kolmipyöräisiä näkee harvoin. Monelle sellainen olisi kätevä, kun kuljetetaan mukana paljon tavaraa kaupasta ym. Onhan se tietty aika iso, mutta ei kaikilla ole tilaongelmaa…

Iloa pyöräilystä! 🚲🤩

Yksi kommentti artikkeliin ”Pyöräilemään!

  1. Mulla on nykyisin niin lyhyt työmatka, että näin kesäkeleillä liikun pääsääntöisesti polkupyörällä. Sadesäällä saatan valita auton.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s