Sinkkupäivä


Tänään on *Sinkkupäivä*. Jossain sanotaan päivän olevan *Sinkkujen arvostuksen päivä*.

Vuonna 2018 Suomessa oli 1,2 miljoonaa yhden hengen taloutta. Se on 44% kotitalouksista. Eli, aikamoisen paljon!  Osa on sinkku vapaaehtoisesti, osa haaveilee kumppanista, mutta sellaista ei ole syystä tai toisesta elämään ilmaantunut.
Entisaikaan yksin elävistä käytettiin väheksyvää ilmaisua vanhapiika / vanhapoika. Nyt monet sinkut ovat arvostettuja henkilöitä omalla paikallaan.

Oletko aatellut koskaan, jotta Suomessakin vietetään (enemmän tai vähemmän ja eri tavoin) Lasten päivää 20.11. / Nuorison päivää 12.8. / Äitienpäivää toukokuun toisena sunnuntaina / Isänpäivää marraskuun toisena sunnuntaina / Kansainvälinen perheiden päivä 15.5. / Naistenpäivä 8.3. / Miestenpäivä 19.11. /  Ystävänpäivä 14.2. /
– kyllä kaikki nämä on useimmiten huomioitu.
Sen sijaan en ole havainnut tätä *Sinkkupäivää* huomioitavan sen enempää. En tarkoita mitään krääsäkampanjaa, vaan enemmänkin asian huomiointia nimenomaan sen eri puolilta. Kuitenkin 1,2miljoonaa on koko väestöstä (5 536 146 henkilöä) iso osa.

🌺 Jokaiselle sinkulle oikein mukavaa Sinkkupäivää! 💐🍀

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s