Salasana vaihtoon!

Tänään on *Salasanan vaihtopäivä*.

Muistathan, että salasanasi on aivan yhtä tärkeä kuin arvokkain avaimesi! Minusta on kamalaa, että aina vaan suosituin salasana on… Password (=salasana), ja sitten löytyvät mm. 123456 ja qwerty 😫. Noiden käyttäjillä ei mielestäni ole valitusoikeutta, kun joku murtautuu heidän tileilleen.

Nykyisin suositellaan salasana rakentamaan sanan asemasta salalauseena. Esim. vaikkapa: Kuppilaonsenioreidennettikoti. Parempi on, jos tuohon vielä saa lisättyä ainakin jonkun numeron. Paras, jos on vielä joku erikoismerkkikin. Tuosta esimerkistä muokattuna voisi olla vaikka: Kuppilaonsenioreidennettikotivuodest@2020

Muodosta lyhyt salalauseesi niin, että voit käyttää perusosaa kaikkialla ja lisätä eri palveluihin vain jonkin pienen lisäosan. On nimittäin todella tärkeää, ettei joka paikassa ole sama salasana / salalause.
Esimerkiksi:
Perusosa: Tulinnettiinvuonn@1996ja
Lisäosa palvelun mukaan: ICQn1997 / Facebookiin2006 / Twitteriin2009 / eli tämä osa vaihtuu aina palvelussa. Eikä tämän tarvitse olla pitkä sana, eikä edes numerot välttämättömiä, jos perusosassa jo on numero/numeroita. Niin, kaikki yhteenkirjoitettuna.

Valitettavasti kaikki palvelut eivät vielä hyväksy näitä pitkiä salalauseita. Sillon voimassa vanha ohje: Pitää olla pieniä ja isoja kirjaimia sekä ainakin yksi numero ja (jos ohjelma sallii, kaikki eivät salli) joku erikoismerkki (esim. @ / £ / € / & / % / # / jne.)

🔔 Siispä, ainakin eniten käyttämiesi palvelujen salasanan vaihtopäivä on TÄNÄÄN!

2 kommenttia artikkeliin ”Salasana vaihtoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s