Kuumaa kaakaota

Tänään on *Kuuman kaakaon päivä*.

Kaakao on monen lapsen lempijuoma ja kyllä se maistuu myös aikuisillekin. Erityisesti silloin, kun peruskaakao saa makua vaikkapa lisäämällä chiliä, kanelia, piparminttua, appelsiinia, maapähkinävoita, banaania tai kinuskia. Ja pinnalle kermavaahtoa, vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaahtokarkkeja. Eräs kokki vinkkasi, että kaakaoon kannattaisi lisätä suklaamuruja ja saada näin vahvempi suklaanmaku.

🍀 Minä nautin talviaikaan usein iltaisin kaakaon. Petturi taidan olla, mutta teen sen veteen. Maitoa kun tästä huushollista löytyy harvoin. Olen myös talvella ottanut kuumaa vettä termariin ja nauttinut laavulla kaakaota. Minulla kun on yleensä aina mukana 1-2pss kaakaota, joka lisätään veteen. Tämä on näitä ”vaihtelu virkistää”-juttuja. Toisaalta myös helpottaa, jos kaveri haluaa nauttia teetä ja mä en.

❓❓ Kuuluukos kaakao sinun juomavalikoimaasi?

2 kommenttia artikkeliin ”Kuumaa kaakaota

  1. Ei maistu enää kaakao. Lapsena ja teininä vielä join. Joskus teki mieli oikein ”vanhanaikaista” tummasta kaakaosta keitettyä maitokaakaota, mutta se oli mielikuvissa niin paljon parempaa, että ei ole tarvinnut sen kerran jälkeen enää tehdä. Tai sitten vika oli siinä, etten vain osannut tehdä yhtä hyvää kuin äiti aikoinaan.

    1. Kaakao tuntuu jakavan mielipiteitä kovasti. Minulla oli vuosikymmeniä, että en kaakaota juonut ollenkaan. Nyt olen pari vuotta pitänyt mukana noita Tazzan kaakaopusseja. Jos tarjottavana on vain teetä (maha ei kestä), saan helposti kuumaa vettä ja Tazza toimii hyvin veteenkin. Myös illalla, jos viluttaa, kaakao lämmittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s