Kehumisen aika


Tänään on *Kehumisen päivä*.

Suomalainen on aika vaisu, kun aatellaan muille annettavia kehuja. Siis aitoja sellaisia, ei kerjättyjä tai imartelumielessä annettuja.  ❓ Miksi toisen kehuminen on niin vaikeaa? Olen varmaan outo tyyppi, mutta minulle se ei ole vaikeaa. Kun pidän jostain, sanon sen. Mutta, en kehu, jos en oikeasti ole sanojen takana. ❓ Mikä saisi meidät herkemmin antamaan toiselle myönteistä palautetta?

❓❓ Ketä sinä haluaisit nyt kehua nimellä tai nimettä?

2 kommenttia artikkeliin ”Kehumisen aika

  1. Jos on kehuminen vaikeaa, niin yhtä vaikeaa on ottaa kehuja luontevasti vastaan…

    Tänään haluaisin kehua työkaverini, joka on hoitanut oman työnsä ohella mun työni tämän viikon ajan, kun olen itse lomaillut. Tiedän, ettei mun tarvitse murehtia töistäni, kun hän huolehtii niistä luultavasti paremmin kuin minä itse.

    1. Aika yleinen asia suomalaiselle on tuo, että on vaikea vastaanottaa kehuja / kiitoksia luontevasti. Varmaan sitä vaan on harjoiteltava. Kannattaa muistaa, että erityisesti suomalainen ei kehu aiheetta.
      Ja se vastaus EI sitten ole: ”Ei mitään” (tms.)!!! Minä olen monasti sanonut noin vastanneelle: ”Miksi nollaat mun kiitoksen / kehun?”. Siitä on usein syntynyt mielenkiintoisia keskusteluja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s