Liikenneonnettomuuksien uhrien päivä

Tänään on *Maailman liikenneonnettomuuksien uhrien muistopäivä*.

Kun aiemmin liikuin melkein jatkuvasti ja pääasiassa autolla, saavuin muutaman kerran ensimmäisenä onnettomuuspaikalle. Se on aina yhtä surullinen hetki. On kohtuutonta erityisesti silloin, kun onnettomuuden aiheuttaja on ollut alkoholin tai muun päihteen vaikutuksen alaisena tai hurjastellut riskeeraten oman ja ennenkaikkea muidenkin hengen.

Minulle on yhä vaikea asia se, miten rankassa humalassa ollut mies ajoi autoa hallitsematta tilannetta. Sen seurauksena perheen kaikki kolme pientä lasta kuoli. 👼👼👼Mies vielä yritti saada oikeudessa vankeustuomion muutettua ehdolliseksi, koska ”työ kärsii”. Minusta se oli hävytöntä!

👉 Liikenneonnettomuuksien seurauksena on Väylä.fi-sivuston mukaan tapahtunut maanteillä vuonna 2017 kaikkiaan 2 348 poliisin tietoon tullutta henkilövahinko-onnettomuutta. Onnettomuuksiin on toki monenlaisia syitä, mutta kaikki itsekkyydestä johtuvat onnettomuudet (päihteet, hurjastelu, laittomat toiminnat, muiden liikkujien unohtaminen) on saatava karsittua. En kaikessa kannata rangaistusten koventamista, mutta tässä kannatan ja suuresti. Eikä mielestäni ole oikein, että onnettomuuden aiheuttanut voi vedota työhön tms. jotta saisi vain ehdollisen tuomion. Sellaisia tapauksia kun on ollut useitakin.

❓❓ Mitä ajatuksia sinussa päivän teema herättää?

2 kommenttia artikkeliin ”Liikenneonnettomuuksien uhrien päivä

  1. Huolestuttaa, miten paljon liikenteessä on huumepäissään ajelevia. Kun lukee uutisia, niin niitä alkaa olla enemmän kuin rattijuoppoja.

    1. Sama havainto minullakin. Kaikenlaisissa päihteissä tulisi liikenteessä olla nollaraja. Suuri vaara muille tulee juuri niistä, jotka ovat mielestään ajokunnossa, vaikka reaktiokyky on ihan hukassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s