Internet!

Tänään on *Internet-päivä* Netti on muokannut ja muokkaa omaa elämäämme, jopa maailmankuvaamme jatkuvasti. Elämä yhteiskunnassa ilman nettiä käy yhä vaikeammaksi varsinkin, kun palvelut viedään kiivaassa tahdissa nettiin. Niille, joilla nettiä ei ole (ei laitetta, ei taitoa tai rohkeutta tai terveydelliset syyt estävät netin käytön), asioiden hoito on vaikeaa ja usein lisämaksullista.

💻 Ajattelepa, mistä kaikesta joutuisit luopumaan / joutuisit toimimaan aivan toisella tavalla, jos sinulla ei olisi nettiä käytössä! Asialla on vaikutusta niin yksityiselämään kuin suurimpaan osaan työtehtäviäkin.

⚠⚠⚠Nyt, kun vietämme tietoturvaviikkoa, olemme saaneet eteemme myös netin kurjan puolen. Emme ole netissä ollenkaan niin suojattuina kuin monet kuvittelevat. 🤨
Jokaisen on tehtävä tietoturvan osalta omat tehtävänsä tarkasti! Kunnolliset salasanat, ei liikaa tietoa (ollenkaan!) verkkoon ja valokuvien (tai videoiden) julkaisemisessa tarkkana! Kuvien osalta katso kuvaa siten kuin kuvittelet, että asiattomilla tyypeillä on kiinnostus kuvaasi katsoa. Näkyykö kuvassasi arvoesineitä? Kerrotko osoitetietosi ja sitten jutuissasi, että olet matkoilla? Niin monia asioita kannattaa miettiä ennakkoon, sillä jälkeenpäin asioiden muuttaminen on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta.

💻 *Netti on hyvä renki, mutta huono isäntä.*

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s