Maailman ympäristöpäivä


Ympäristö on osa kaikkea sitä, mitä elämä meille tarjoaa. Tänään, Maailman ympäristöpäivänä, haluan muistuttaa siitä, miten olennaista onkaan pitää huolta ympäristöstämme. En aijo pitää ”puhetta” ympäristönsuojelusta, koska sitä tulee kaikkialta yllinkyllin. Minä teen sinulle kysymyksen:
Mitkä ovat sinun henkilökohtaiset keinosi ympäristösi suojeluun

🍀 Minun keinojani ovat esim. seuraavat:

 • Sähkön säästäminen; laitteet ja valot pois, kun en niitä käytä. Valoihin vaikuttaa sekin, että nautin hämärästä valaistuksesta.
 • Kertakäyttöastioita käytän vain hätätilanteessa.
 • Ruokahävikissä pyrin minimaalisuuteen. Valitettavasti vain osa tuotteista pakataan perhekokoon ja se ei aina säily tarpeeksi kauan.
 • Liikkuessani luonnossa tuon pois sen, mitä tyhjensin reissun aikana. Paikkoihin, joissa kuljin ei jää mitään ylimääräistä jälkeeni.
 • Lentäminen ei kuulu vuosittaiseen elämääni. Edelliskerrasta on todella kauan, mutta en lupaa, ettenkö joskus matkustaisi lentäenkin.Siinä joitain minun tapojani vaikuttaa ympäristöön. Entä ne sinun tapasi ❓

4 kommenttia artikkeliin ”Maailman ympäristöpäivä

 1. Sähköä vain tarvittaess, kertakäyttöastioita ei käytetä, ruokahävikki minimissä, vain huonot osat bioskaan, kaalien kannat raastan aina ruoan joukkoon, kierrätystä pakastime kautta, nahistuneet salaatilehet, basilikat nakkaa kylmää vettee napakoitumaa, autoa käytetää ainoastaa, ku lähetää äiti luo ja Sopupirtille saunomaa, 2 – 3 kertaa viikos, kauppa-asioinnit hoituu kävelle, lentokoneella matkustettu viimeeks 8v 3kk sitte, eikä tulla enää lentämää. Ei ostella ylimääräsii, ainoastaa ne mitä todella tarvitaa.

 2. Tällä hetkellä ehkä suurin ympäristöteko on se, että kuljen työmatkat pääsääntöisesti polkupyörällä. Kierrätys on meillä ollut arkipäivää jo vuosikymmeniä: pullot, tölkit, vaatteet kierrätykseen, biojäte lämpökompostoriin jne. Nyt en oo koronan takia pitkään aikaan käynyt kaupoissa enkä niin ollen ostanutkaan oikeastaan muuta kuin ruokaa.

  1. Tällaisten tekojen toivoisi olevan arkipäivää joka huushollissa! Siis tuo kierrätys. Minä vien myös siistit käytöstä jääneet vaatteet kirpparille. Samoin kaikenlaista tavaraa, jota en käytä, mutta on kunnossa.
   ”Toisen roska voi olla toisen aarre”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s