Tasa-arvoiset nimikkeet


Aamulehti on viime vuoden lopulla julkaissut aiheeseen liittyvän nimikelistan.  Kävin koko listan läpi ja suuri osa kuulostaa hyvältä. Osa merkittävästi nykyistä nimikettä paremmalta ja osa noista on jo nyt ollut epävirallisesti käytössä. Minä kuitenkin vierastan useimmissa tapauksissa tuota henkilö-päätettä. Suuressa osassa nimikkeistä, joihin sitä ehdotetaan, se kuulostaa teennäiseltä. Olisiko parempi uudistaa koko tehtävänimike? Tosin, siinä on iso työ, kun nimikkeitä on hirmuisen paljon. Samaan aikaan kuitenkin on tärkeää, että nimikkeet ovat yhteneväisiä yleisen selkeyden takia.

On tuossa Aamulehden listassa joitain kohtia, joissa listan kokoaja ei ole jaksanut olla tarkkana. En esim usko, että korjausmies (lämpö, vesi, ilmastointi) voisi käyttää nimikettä juristi, kuten listalle on kirjoitettu. Tai lentoemäntä voisi olla kokoonpanija, seppä tai levyseppä. Tekevälle sattuu. Silti listan toteuttamiseen on nähty vaivaa ja se voisi hyvin toimia pohjana, kun nimikkeitä uusitaan,

❓ Mitä sinä tuumaat näistä nimikemuutoksista perusteluna tasa-arvoisuus? Onko tarpeen ja riittääkö, jos vaihdetaan vaan osaksi sana ’henkilö’?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s