Tällasesta olen puhunut kauan!

Kylläpä hymyilytti nettiä selatessani 🙃… Olen vuosia puhunut, jotta tulisi olla seniorikylä-tyyppisiä alueita. Alueita, joissa olisi kohtuuhintaisia (eri kokoisiakin… yksiöitä ja kaksioita) vuokra-asuntoja seniori-ikäisille. Asunnot olisivat kunnollisia varustukseltaan ja olennaista olisi alueen yhteiset tilat.  Minä olen haaveillut alueista, joissa on esim. kolme rivitaloa asuntoja U-mallissa. Sitten aukon kohdalla olisivat yhteiset tilat, esim. yhteinen, iso olohuone (voisi jakaa pienempiin osiin esim. liukuovilla), pieni keittiö, saunatilat ja pesutupa. Keskelle jäävässä alueessa olisi viihtyisä puutarha. Olohuoneen yhteydessä voisi olla vaikka pieni kahvila aktivoimassa yhteiseen kokoontumiseen ☕.
Asunnoissa voi elää täysin omatoimisesti tai tarvitessaan / halutessaan ostaa sitten erilaisia palveluja paikallisilta yrittäjiltä.

👉 Nyt Kouvolan asuntomessuilla on rakennettu seniorikylä vähän samaan malliin kuin minun ajatuksessani. Kouvolan mallissa olohuone on jokaisessa rivitalossa omansa, kuten myös sauna ja pyykkikone.

🍀 Tällaisia seniorikyliä voisi olla vaikka jokaisella paikkakunnalla! Kun väkeä on lähekkäin, tulee yhteisöllisyydentarve hoidettua luonnollisesti. Palveluja tarvitsevat taas voisivat tehdä kimppatilauksia, jolloin hinta olisi kohtuullinen ja palveluntarjoajalta jää pois turhat kulkemiset paikasta toiseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s