Ylös ja ulos yhdessä!

seniors_mv-1166741_640
Tänään minua sykäytti uutinen, jossa kerrotaan Espoon kaupungin vapaaehtoistyön kouluttavan vapaaehtoisia senioreille ulkoiluttajiksi. Ihastuin ajatukseen niin, että soitin asiasta vastaavalle henkilölle ja sain niin positiivista infoa ja innostusta asiaan, että sen tahtoisin kaikille jakaa 💚.


Asiaan liittyy monia puolia, joita ei edes tule muuten ajatelleeksi. Vapaaehtoistyöstä korostettiin kuitenkin sitä, että mukaan toivotaan ihan tavallisia ihmisiä eli esim. hoitoalan koulutusta ei tarvita.

👉 Uutinen on nähtävissä TÄÄLLÄ ja tarkemmin Espoon Seniorineuvonnan Facebook-sivulla 


Tutustuin puhelun jälkeen muutenkin Espoon senioripalveluihin. Kyllä tuntui, että olisi mallia monelle. Nimenomaan yhteistyön voima huokui asioissa merkittävästi esiin 💚.

Mutta, kun asiaa mietin sitten tuntemieni ikäihmisten osalta, tuli kyllä vähän surku. Toki monella paikkakunnalla on erilaisia ystäväpalvelujuttuja, mutta samaan aikaan on yhä paljon yksinäisiä vanhuksia ja itsensä kovin tarpeettomaksi kokevia ikäihmisiä. Heidän kohtaamisensa olisi monelle Iso Asia, joka voisi muuttaa elämää suuresti. Miten se vaan saadaan toimimaan? Mikä on se taho, joka opastaa vapaaehtoisia alkuun ja miten saamme yksinäisyyttä kokevat kohtaamaan muita?

🍀 On olemassa ’Kulttuurikavereita’ ja tulisi olla myös ’Ulkoilukavereita’.  Laajemminkin se voisi olla, eli ’Liikuntakavereita’. Mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan sitten ulos liikkumaan, jumppaamaan. uimaan, miniretkelle jne. ❓ Voisiko tämä olla toteutettavissa vaikkapa liikuntajärjestöjen ja eläkeläisjärjestöjen yhteistyönä?

🌹 Kevät tekee tuloaan.  Monille ikäihmisille toive päästä ulos kasvaa kevään myötä. On aika toimia tässäkin asiassa 👴👵

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s