Ajatelkaa vähän enemmän!

Voi, hyvät ihmiset, ajatelkaa nyt vähän enemmän! Sää on ollut varsinkin Eteläisessä ja Keski-Suomessakin kovin lämmintä. Etelässä vedet ovat sulana, mutta Keski-Suomessa on vähän jäätä. Paino sanalla ’vähän’. Uutisissa on jo monta kertaa kerrottu ihmisistä, joita on jouduttu pelastamaan jään murruttua alla. Ikävä tosiasia on myös se, että heikot jäät ovat vieneet ihmishenkiäkin. Nyt kerrottiin uutisissa iäkkäästä pilkkijästä, joka hukkui Kuopiossa.
Minua kauhistuttaa, kun jotkut Keski-Suomessa kertovat lähtevänsä retkiluistelemaan!

Ajatelkaa läheisiänne. Ajatelkaa muita ihmisiä, jos ette omaa itseänne arvosta. Omalla hengellä leikkiminen on itsekästä! Ongelmatilanteissa olet muiden avun varassa ja aina ei sekään riitä. Jos apua ei ole saatavilla, jää sinusta muisto, tuska, kaipaus – kysymys: MIKSI?

👉Nyt järki käyttöön ja pysytään pois jäältä, jos emme ole 100%:n varmoja sen kestävyydestä‼ Ja kestävyyttä arvioitaessa sään jatkuva vaihtelu ja virtapaikkojen arvaamattomuus ovat ratkaisevassa osassa. Ethän halua tuottaa läheisillesi tuskaa oman mukavuutesi / itsekkyytesi takia ❓‼

Yksi kommentti artikkeliin ”Ajatelkaa vähän enemmän!

  1. Jo on perhana, ettei järkeä osata käyttää. Retkiluistelijat meni sitten jäälle näyttämään kakaroille mallia. Oli niillä turvavarusteita, mutta iso joukko arvaamattomalla jäällä on tyhmää leikkiä. Sitten ne törmäsi kahteen poikaseen, jotka veti jäällä hokkarit jalassa ilman mitään turvaa. Eikä ne ipanat edes tienneet, mitä tarkoittaa jään turvallinen paksuus. Retkiluistelijat neuvoivat, että naskalit pitää olla.
    Tiesikö poikien vanhemmat tuosta luistelusta? Jos tiesivät, he ovat saattaneet tahallaan lapsensa hengenvaaraan. Jos eivät tienneet, he eivät tunne lapsiaan ja niiden tekosia.
    Tulisi vaan kesä, ettei tarvitsisi ajatella, montako vielä hukkuu tai ehkä saadaan pelastettua jäistä.

Kommentointi on suljettu.