Ilveskamera

Törmäsin tällaiseen netissä: Kuusamon suurpetokeskuksen ilveskamerassa (reaaliaikainen webkamera) voit nähdä ilveksen. Minä katsoin kameraa satunnaisesti muun lomassa n. 5min. ja siellähän se ilves tallusteli. Tämä tapahtui illalla n. klo 21.

2 kommenttia artikkeliin ”Ilveskamera

  1. Mä seurailin viime talvena jotain ilveskameraa, en tiedä oliko tämä sama. Oli aika hurjaa, kun ihan läheltä kulki tie/lenkkipolku, missä näki ihmisten liikkuvan, kun ilves makaili samaan aikaan kaikessa rauhassa vain muutaman sadan metrin päässä.

    1. Ilveksestä sanotaan, ettei se ole ihmiselle vaarallinen. Vain, jos se joutuu ”ahdistetuksi nurkkaan”, se voi hyökätä ihmisenkin kimppuun. Sen sijaan ilves voi käydä kissan, koiran, jopa peurankin kimppuun.
      Ilves on rauhoitettu paitsi metsastysaikana (joulu-helmikuu), mutta silloinkin lupa tarvitaan.

      Ilves on kyllä komea näky, mutta en tahtoisi törmätä luonnossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s