Nyt kestokassit käyttöön 🔥


Ei, en aijo saarnata muovikassien tuhoisuudesta ympäristölle. Sitä lajia on netti pullollaan ilman minuakin. Ajattelen asiaa kyllä ympäristönäkökulmasta, mutta myös rahan osalta. Eihän se muovikassi paljoa kerralla maksa, mutta vuodessa siitä kertyy jo ihan kiva summa muuhun käyttöön. Vielä kun lisätään roskaamispuoli, asiassa viisas kyllä toimii toisin.

On ihan oikeita, tukevia ja riittävän isoja kauppakasseja. Sellainen on hyvä. Mutta, sen mukanapitäminen voi olla joskus hankalaa (vrt. julkinen liikenne ja mukana olevat tavarat). Silloin erinomainen apu on ns. kestokassi, jonka saa pieneen tilaan ja joka on kevyt kuljettaa mukana.

Eilen sitten törmäsin Twitterissä kysymykseen, mitä tekisi turhille kestokasseille, joita löytyy auton takakontista suuri määrä. Kun lähipiiri on saanut omansa, voisi ehdottaa lähikaupan kauppiaalle, että hän laittaisi kestokasseja maksutta saataville. Sinne voisi kukin viedä liiat kestokassinsa ja toiset saavat käyttöönsä sopivan kestokassin.  Muistan aiemmin jossain nähneeni jutun kauppiaasta, joka teki tuon. Menivät kuulemma nopeasti loppuun kestokassit. Nyt vaan ideaa toteuttamaan muuallakin! 👍

6 kommenttia artikkeliin ”Nyt kestokassit käyttöön 🔥

  1. Olen ihan samaa mieltä. Itse käytän kestokasseja, eri kokosia tilanteen mukaan. Käsilaukussa on aina yksi joka menee hyvin pieneen tilaan. KI

  2. Minä ostan muovikasseja, koska käytän ne roskapusseina. Paperinen ei kestä kosteutta ja en tiedä muita keinoja. Eikö jätekuljetus vie sekajätteet kaatopaikalle, josta ne eivät päädy luontoon?

  3. Roskapussit sellaisessa rullassa tulee, Airi, halvemmaksi. Kun ne on ohuempia kuin muovikassit, voisi kuulla ainakin niiden hajoavan kaatopaikoilla nopeammin kuin muovikassit. Minä vuoraan biojäteämpärin sanomalehdillä ja sama muulle roskalle. Aika paljon poltankin.

  4. Hieno idea tuo kestokassie kierrätys! Ite oon käyttäny pienee tilaa menevii napakoita kestokasseja, aina pari jemmas normaalis ostoskassis, näi ne o ain mukan. Sanomalehtee, paperissii leipäpussei käytä bioskas, hedelmäpussei sekajättees, saan sen 3-4 viikos täytee. Ostan mahollisimma paljo hedelmii, vihannksii ilma pussii.

  5. Minä ostin ehkä vuosi sitten kaupasta hedelmäpussin ja käytän sitä. Ei turhaan kerry muovia.

  6. Mulla on ollut aina ”kauppalaukkuja” käytössä. Eri kokoisia eri ostosmäärille. Ja yksi pieneen tilaan menevä kangaskassi varalla käsilaukussa. Nyt olen ostanut pari hedelmäpussia, jotka ovat aina valmiina kauppakassissa. Toki joskus on ollut tilanteita, että on pitänyt se muovikassi ostaa, mutta harvemmin.

Kommentointi on suljettu.